Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata ekoloških organizacija

Bez autora
Apr 28 2010

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj dr Slobodan Puzović potpisao je sa predstavnicima ekoloških nevladinih organizacija ugovore o sufinansiranju njihovih projekata u 2010. godini iz oblasti zaštite i unapređenja stanja životne sredine. Vrednost obezbeđenih sredstava je ukupno dva miliona dinara. Na konkursu su učestvovale 172 organizacije sa 175 projekata. Na osnovu predloga Komisije za sprovođenje javnog konkursa, odobreno je sufinansiranje 41 organizacije: 26 iz Bačke, 9 iz Banata i 6 iz Srema. Podršku su dobili projekti edukativno-promotivnog karaktera koji u sebi sadrže i akciju, zatim izdavanje adektavnih publikacija, kao i projekti u čiju realizaciju će biti uključeno što više građana iz različitih vojvođanskih lokalnih samouprava. Među projektima koji su dobili finansijsku podršku su, između ostalih, i projekti na iskorenjivanju ambrozije, stvaranju ekološkog proizvoda “Futoški kupus”, revitalizaciji pašnjaka, zaštiti i proučavanju ptica, riba, barskih kornjača i gljiva, zbrinjavanju šest mrkih medveda u Banoštoru, očuvanju biodiverziteta, kao i projekti koji se odnose na reciklažu otpada.

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata ekoloških organizacijaPokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj dr Slobodan Puzović potpisao je sa predstavnicima ekoloških nevladinih organizacija ugovore o sufinansiranju njihovih projekata u 2010. godini iz oblasti zaštite i unapređenja stanja životne sredine.

Vrednost obezbeđenih sredstava je ukupno dva miliona dinara. Na konkursu su učestvovale 172 organizacije sa 175 projekata. Na osnovu predloga Komisije za sprovođenje javnog konkursa, odobreno je sufinansiranje 41 organizacije: 26 iz Bačke, 9 iz Banata i 6 iz Srema.

Podršku su dobili projekti edukativno-promotivnog karaktera koji u sebi sadrže i akciju, zatim izdavanje adektavnih publikacija, kao i projekti u čiju realizaciju će biti uključeno što više građana iz različitih vojvođanskih lokalnih samouprava. Među projektima koji su dobili finansijsku podršku su, između ostalih, i projekti na iskorenjivanju ambrozije, stvaranju ekološkog proizvoda “Futoški kupus”, revitalizaciji pašnjaka, zaštiti i proučavanju ptica, riba, barskih kornjača i gljiva, zbrinjavanju šest mrkih medveda u Banoštoru, očuvanju biodiverziteta, kao i projekti koji se odnose na reciklažu otpada.

U ovoj godini najavljen je još jedan konkurs iz ove oblasti namanjen projektima udruženja građana za koji će biti iz budžeta Vojvodine obezbeđeno više sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik